Hakkımızda

Sektörün öncü kuruluşlarından olan Beraat Tekstil, ... yılında “Kaliteli Üretim” ilkesiyle kurulmuştur.Kumaş sektörünün güçlü ve kurumsal şirketi haline gelen Beraat Tekstil, uluslararası düzeyde kalitesi belgelenmiş ürünleri, dünya pazarına sunarak sektörde güç ve güvenin simgesi haline gelmiştir.


Portfolio Image
Portfolio Image

Misyonumuz

İnsana ve teknolojiye yatırım yaparak, en yüksek katma değeri en rekabetçi fayatlar ile sunarak , rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme ile sektöründe öncü, müşteri merkezli, sürekli inovasyon ilkesini benimsemiş, çevreye duyarlı olmak

Vizyonumuz

Beraat Tekstil olarak müşteri odaklı bir yaklaşımla Türkiye'de ve Dünya'da döşemelik kumaş sektöründe zirveye tırmanan lider firma konumuna erişmek.




Portfolio Image

Neden Beraat Tekstil?

Çünkü Beraat Tekstil iş modeliyle, proses yaklaşımıyla, bilgiye dayalı kararlarıyla sektörü şekillendirebilecek bir yönetim anlayışıyla hareket eden Beraat Tekstil, satıcı rolünün çok ötesine giderek; müşterisinin ihtiyaçlarını analiz edip doğru zamanda doğru ürünle, doğru fiyatla müşterisine hizmet vermeyi hedeflemiştir.Müşteri memnuniyetini ilke alarak gelişimini sürdürmekte olan Beraat Tekstil, sizleri geniş ürün yelpazesini ve sınırsız hizmetlerini tanımaya çağırmaktadır.

Keşfet
Yüksek katma değeri, rekabetçi fiyatları ve mühendislik becerileriyle tekstil ürünleri ve makineleri alanında uluslararası pazarda saygın bir oyuncu haline gelen Türkiye, tekstil sektörüne yönelik yeni yatırımlarla potansiyelini her geçen yıl daha da arttırıyor.Dünya tekstil ve hazır giyim üreticileri sıralamasında 7. büyük ihracatçı ve tedarikçi konumunda olan Türkiye, Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu ülkeleri içinde en önemli hazır giyim ihracatçıları arasında yer alır.Ayrıca Avrupalı makine üreticilerinin her yıl açkladıkları resmi rakamlara göre 3 müşteriden biri olan Türkiye, global tekstil endüstirisinin itici gücü olarak dikkat çekiyor.Her zaman yeniliklere ve ilkelere öncülük eden Türk tekstilciler bu alanda da dünyada marka olmayı hedefliyor.
Bir elbise modelinin fotoğrafını gördüğünüzde, modellemeye ve terzilik işlerine geçmeden önce, dikilen kumaşın ne tür olduğunu belirlemek zorundayız. Bu nokta çok önemlidir. İşte bu konuda aşağıda resimlerle anlatılan ve size yardımcı olacağını umduğumuz bir kaç örnek.
Pamuklu kumaşlar: basma, patiska, saten, poplin, bazı taftalar.
Kot – en çok sevilen, kullanılan ve popüler kumaşlardandır. Rahat, hava geçirgen özellikli, pratik olması bakımından oldukça popülerdir. Renk seçenekleri oldukça geniş olmasına rağmen en çok kullanılan lacivert ve mavi tonlardır.
Patiska kumaşlar ince, hafif, içini az gösteren, dokunuşta yumuşak kumaşlardır.

En Son Ürünlerimiz

Şıklığınızla her zaman bir adım önde olun! Kumaş çeşitlerimizi inceleyin...

Latest Products Image

Pamuklu Kumaş Patiska

Hasse adıyla da bilinen bu kumaş, bezayağı örgülü, beyazlatılmış, hafif gramajlı, iç çamaşırlarında ve işleme yapmak için kullanılan bir pamuklu kumaştır. Uygulanan apre türüne göre yumuşak ya da diri tutumlu olabilir. çok ince işlemelik patiskalarda 60-80 Ne atkı, cm.'de 84-140 sıklıkta, 56-66 Ne çözgü, cm.'de 80-100 sıklıkta kullanılabilir. Günlük kulanım için dokunan patiskalarda ise, 20-30 Ne çözgü ve atkıdan cm.'de 20-36 sıklıklarda dokunan yapılar uygulanmaktadır.

Latest Products Image

Kamgarn Kumaşlar Kaşmir

Atkıda daha ince kamgarn yün ipliği kullanılarak 1/2 dimi örgüde dokunan atkı hâkim bir elbiselik kumaştır. Atkıda daha büyük bir sıklık uygulanır. Ucuz türlerinde çözgüde pamuk ipliği de kullanılabilir. Aprede, kumaş boydan uzatılıp enden çektirilerek atkı hâkimiyeti geliştirilir.

Latest Products Image

Strayhgarn Kumaşlar Blazer

Ağır bir dinkleme ve hafif şardonlamayla yüzeyi havlandırılmış olan kaşe benzeri ştrayhgarn kumaşlardır, Aslında bu isin 12/1 Nm ştrayhgarn iplikten cm.‘de 16 sıklıkta ve dimi örgüde dokunup üzerine yollu desen basılmış olan ve spor ceketlik veya kadın kepliği olarak kullanılan özel bir kumaşa verilen addır. Ancak bu terim, şimdi, kaşe tipi ağır gramajlı kumaşlar için kullanılmaktadır.

Klasik Ürünlerimiz

Kumaş, ipliklerin çeşitli yöntemlerle bir araya getirilerek oluşturduğu kaplayıcı yüzeylerdir.Şıklığınızla her zaman bir adım önde olun! Kumaş çeşitlerimizi inceleyin...

Portfolio Image
Hide

Pamuklu Kumaş

Gabardin

Genellikle 2/1 dimi örgüde dokunan, çözgünün baskın olduğu ve dik dimi etkisi gösteren bir pamuklu kumaştır. Pantolonluk ve trençkot olarak 40/2 - 48/2 Ne çözgü, 20/1 - 24/1 veya 40/2 - 48/2 Ne atkı ipliği kullanılarak elde edilir. Kaliteli bir gabardin kumaşta 75/2 Nm kamgarn çözgü, 60/2 veya 80/2 Ne pamuk atkı, cm.'de 40 çözgü, 35 atkı sıklıklarda ve 2/2 dimi örgüde dokunur. Pamuk atkı çile boyalı ipliktir ve kumaşa top boyama uygulanır. İnce bir kaliteli pamuklu gabardinde ise, atkı ve çözgüde 80/2 Ne iplik, cm.'de 64 çözgü, 30 atkı sıklıklarında kullanılır. Kalın gabardinlerde 30/2 iplikler de kullanılmaktadır.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi: ...

Portfolio Image
Hide

Kamgarn Kumaşlar

Lastikotin

1/2 dimi veya 2/2 sepet dimisi örgülerinde ince kamgarn ipliklerden dokunan, ince, esnek ve dayanıklı bir elbiselik kumaştır. Smokinlik, eteklik ve döpiyeslik olarak da kullanılır. Ağır gramajlı askeri üniformalarda kullanılan bir türünde, 2Y1A düzeninde, yüzü panama dimisi (sepet dimi), arkası bezayağı örgüde bir iki katlı yapı uygulanır. İpliğinde ince merinos yapağısı kullanılır ve genellikle beyaz, siyah, koyu lacivert renklerde yapılır. Beyaz dokunduktan sonra top boyama yapılarak renklendirilir.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi:...


Portfolio Image
Hide

Strayhgarn Kumaşlar

Keçeler

İki ya da daha çok katlı ştrayhgarn yün ipliğinden dokunan bu kumaşlara ağır bir yıkama ve dinkleme işlemi uygulanarak tam bir keçeleşme sağlanır. Bu yapılırken kumaş enden ve boydan %50 oranında çektirilir. Böylece tüylü ve düzgün bir kumaş yüzeyi oluşurken, kumaşın iplik yapısı kumaş içinde kaybolur. özellikle kâğıt üretiminde taşıyıcı bant olarak kullanılan bu keçelerin suyu çekme ve çekmezlik özellikleri, gerilimlere dayanaklıkları vardır. örgü olarak genellikle 2/2 dimi uygulanır. Dokuma keçeler çeşitli endüstriyel amaçlarla kullanılırlar.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi: ...



Hide

Viskondan Yapılmış Kumaşlar

Krep (Viskon)

:Pamuk tipi %100 viskon ipliğinden ya da %50 viskon/ %50 polyester kamgarn ipliklerden krep kumaşlar dokunmaktadır. Pamuk tipi viskon iplikten dokunan kreplere baskı yapılarak, bu kumaşlar elbiselik olarak kullanılmaktadırlar. Kamgarn ipliklerden dokunan krepler ise, eteklik, döpiyeslik ve elbiselik olarak kullanılırlar.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi: ...

Portfolio Image
Hide

Örme Kumaşlar

İnterlok

Sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, silindir ve kapak iğnelerinin birbirlerine dik ve karşılıklı bir şekilde yerleştirilmeleriyle elde edilen çift katlı örme kumaş çeşididir. İnterlok kumaşları enine yönde gerdirsek bile, iki yüzde de sadece sağ ilmikler görülür. İç giyim yazlık-kışlık ve özellikle sportif, tıbbi üst giyimlerde geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi: ...

Portfolio Image
Hide

Diğer Kumaşlar

Akrilik

Akrilik bileşikler:Akrilik bileşikler, sentez yoluyla elde edilen plastik, reçine ve yağların genel adı. Kullanılan akrilik, bileşiğin türüne ve prosesin şartlarına bağlı olarak, sert ve saydam, yumuşak ve esnek katılar veya yapışkan, koyu kıvamlı sıvı ürünler elde edilebilir. Kalıplanmış yapı malzemeleri, optik gereçler, mücevherat, yapıştırıcılar, kaplama malzemeleri ve dokuma elyafı gibi çeşitli bileşiklerin hammaddesi akrilik bileşiklerdir. Mesela orlon ve akrilan, akrilik ipliklerin, pleksiglas da cam benzeri akrilik maddelerin ticari adıdır.

Üretici: ...

Tasarımcı: ...

Geliştiren: ...

Müşteri Temsilcisi: ...

İstanbul Genel Merkez

Mehmet Nesih Özmen Mah. Savaş Cad. Söğüt Sk. No:10-12/ G Merter/ Güngören

  • (212) 219 6538
  • tekstilberaat@gmail.com
Top